Biz

6 paşi pentru câştigarea oricărui interviu de angajare învăţaţi de la un director Google

6 paşi pentru câştigarea oricărui interviu de angajare învăţaţi de la un director Google

De o vreme încoace, piaţa joburilor este una extrem de competitivă şi de multe ori un CV excelent nu este îndeajuns pentru a avea garantată angajarea pe postul dorit. Pentru că după ce ţi-ai realizat CV-ul, care este excelent, ai aplicat cu el la jobul visat şi ai primit telefonul mult-aşteptat. Şi eşti chemat la un interviu. Iar la interviu nu te bazezi doar pe CV. Trebuie să şti să te prezinţi în aşa fel încât să fii tu cel ales sau cea aleasă dintre mulţi alţi candidaţi.

Pot să spun că personal am participat în ultimii ani la nenumărate interviuri de angajare, şi de o parte şi de alta a baricadei, iar cel mai important lucru învăţat din aceste interviuri este că mulţi dintre cei ce intervievează habar nu au ce fac. Iar asta te poate ajuta, dacă vei aplica câteva trucuri împărtăşite de vice-preşedintele însărcinat cu resursele umane de la Google şi pe care ţi le împărtăşesc şi eu mai jos:

  1. Prevede viitorul

Dacă te vei pregăti puţin pentru interviu, poţi anticipa o parte mare a întrebărilor, cum ar fi “de ce vrei acest job”, “de ce te-am allege pe tine în defavoarea celorlalţi candidaţi” sau “care e cea mai mare realizare profesională a ta de până acum”. Important e să te documentezi despre compania la care vei merge la interviu şi eventual să cauţi pe internet un articol cu cele mai dese întrebări la interviuri şi să îţi faci o listă cu 20 de întrebări la care te-ai aştepta .

  1. Plănuieşte în avans

Acest pas vine ca o continuare pentru cel dinainte. Aici îţi vei scrie pe hârtie răspunsurile pentru fiecare întrebare de pe listă, pentru că astfel le vei  reţine mai uşor (mai ţii minte cum învăţai în facultate scriind fiţuicile pentru examen?) şi îţi vor veni mai natural în timpul interviului.

  1. Fă-ti un plan de rezervă

Pentru a fi pregătit, pentru fiecare întrebare, scrie 3 răspunsuri diferite şi astfel vei fi acoperit în cazul în care vei ţine mai multe interviuri şi vei putea adapta răspunsul în funcţie de intervievator.

  1. Scoate-te în evidentă

Fiecare răspuns la întrebare ar trebui să aibă inclusă o poveste care să îţi scoată în evidenţă abilităţile şi faptul că poţi să duci la bun sfârşit task-urile specific jobului pentru care aplici. Mereu să ai o poveste sau fapte certe care să ajute intervievatorul să vadă că eşti omul potrivit pentru job.

  1. “Citeşte” camera

Un alt lucru care te poate ajuta la câştigarea interviului de angajare este atenţia la detalii. În primele momente în care intri în biroul cel ce te intervievează aruncă o privire în jur, poate găseşti ceva (o carte, un tablou, o poză cu familia, etc.) care să te ajute să stabileşti o legătură cu cel din faţa ta. Mai mult, încearcă să îi citeşti limbajul trupului, să vezi dacă îi plac sau nu răspunsurile tale, dacă ar fi cazul să mergi într-o altă direcţie, etc.

  1. Atinge-ti telul

Cum reuşeşti să îţi atingi un ţel? Exersezi. La fel e şi cu găsirea unui job şi câştigarea interviului de angajare. Exersează răspunsurile la întrebări cu voce tare, până par că vin natural, fară să te gândeşti la asta.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Biz

More in Biz

ou kinder

Ştiai că oul Kinder Surprise este interzis în SUA?

Monden News14 decembrie 2015
somnul la birou

VIDEO: Somnul la birou, o metodă pentru creşterea productivităţii

Monden News16 octombrie 2015
franta

Franţa îi va plăti pe cei ce vor merge la muncă pe bicicletă

Monden News12 octombrie 2015
flatulenta

Bărbat concediat din cauza flatulenţelor excesive la muncă

Monden News4 octombrie 2015

Suedia experimentează trecerea la ziua de muncă de 6 ore

Monden News2 octombrie 2015

LG a câştigat 1,2 cenţi la fiecare telefon vândut

Monden News29 iulie 2015

Cum a câştigat 1,8 milioane $ fără să muncească o zi

Monden News25 iunie 2015

Femeie concediată după ce şi-a dezactivat o aplicaţie ce o monitoriza non-stop

Monden News15 mai 2015

David Rockefeller la al şaselea transplant de inimă reuşit la 99 de ani

Monden News1 mai 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News