Biz

VIDEO: Somnul la birou, o metodă pentru creşterea productivităţii

VIDEO: Somnul la birou, o metodă pentru creşterea productivităţii

Cred că suntem de acord cu toţii când spun că de când am ajuns la maturitate şi ne-am luat job, nu am mai dormit la fel de bine cum dormeam în copilărie. Cred că tocmai de aceea, somnul la birou pare un lucru pe care îl visăm tot mai des, pe măsură ce trece vremea. Visăm doar la biroul lui Geroge Costanza din Seinfeld, modificat special pentru somnul de la birou.

Acum o să vă dau o veste bună, tuturor celor care pe la mijlocul programului şi-au simţit vreodată pleoapele grele. Da, cel mai uşor truc pentru creşterea productivităţii la locul de muncă este un somn de 10 – 20 minute, te va băga în priză mult mai tare ca un RedBull sau o cafea.

Dar pentru multe comnpanii mari, de succes, această informaţie nu este una nouă.  Angajaţii Nike au acces la camere ideale pentru dormit, numite “quiet-rooms”, care pot fi folosite şi pentru meditaţie. Continental şi British Airways le permit piloţilor să doarmă în timpul zborurilor lungi, internaţionale, dacă colegii lor preiau comanda. Cei de la Google au locuri pentru dormit împrăştiate în tot campusul lor din Mountain View, numite “napping pods”. Acestea au forma unor capsule futuristice, permit celor ce le folosesc să îşi seteze când să fie treziţi de vibraţii sau lumini.

Multă lume este reticentă când se gândeşte la somnul la birou, din cauză că foarte des se trezeau mai obosiţi ca înainte de somn. Secretul este să ne măsurăm timpul de somn, pentru ca trezirea să aibă loc în primele două stagii ale ciclului de somn. După cum v-am explicat când v-am prezentat regula celor 90 de minute, somnul nostru are loc în cicluri de câte 90 de minute. La începutul fiecărui ciclu, intrăm într-un somn uşor, apoi trecem la un somn adânc, după care vin visele. Apoi trecem din nou la un somn uşor. Astfel, dacă dormim între 10 şi 20 de minute, nu apucăm să intrăm în somnul adânc şi în somnul cu vise, din care este mai greu sate trezeşti, iar atunci ând op faci te simţi mult mai obosit ca înainte.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Biz

More in Biz

ou kinder

Ştiai că oul Kinder Surprise este interzis în SUA?

Monden News14 decembrie 2015
franta

Franţa îi va plăti pe cei ce vor merge la muncă pe bicicletă

Monden News12 octombrie 2015
flatulenta

Bărbat concediat din cauza flatulenţelor excesive la muncă

Monden News4 octombrie 2015

Suedia experimentează trecerea la ziua de muncă de 6 ore

Monden News2 octombrie 2015

LG a câştigat 1,2 cenţi la fiecare telefon vândut

Monden News29 iulie 2015

Cum a câştigat 1,8 milioane $ fără să muncească o zi

Monden News25 iunie 2015

6 paşi pentru câştigarea oricărui interviu de angajare învăţaţi de la un director Google

Monden News10 iunie 2015

Femeie concediată după ce şi-a dezactivat o aplicaţie ce o monitoriza non-stop

Monden News15 mai 2015

David Rockefeller la al şaselea transplant de inimă reuşit la 99 de ani

Monden News1 mai 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News