Filme

S-au anunţat nominalizaţii la Globurile de Aur 2016

S-au anunţat nominalizaţii la Globurile de Aur 2016

Astăzi, la Los Angeles, Hollywood Foreign Press Association a anunţat nominalizaţii la Globurile de Aur 2016, iar ca în fiecare an avem parte de destule surprize dar şi de anumite certitudini pe care le veţi descoperi mai jos. După toate premiile şi nominalizările de care am avut parte până acum, anunţarea nominalizaţilor la Globurile de Aur deschid oficial sezon marilor ceremonii de acordare de premii în lumea filmului. Pentru filme, nominalizarea şi/sau câştigarea unui Glob de Aur poate fi un semn pentru premiile Oscar. La capitolul TV, pur şi simplu premiile pot să meargă într-o directive mai nonconformist, spre seriale fără şanse de a câştiga un premiu Emmy (vezi Brooklyn Nine Nine anul trecut).

Vom începe cu surprizele de la categoria film, unde Straight Outta Compton nu a luat nicio nominalizare, deşi cei de la Universal au făcut o campanie de promovare as filmului pentru Globuri destul de serioasă. Un alt film care a fost “uitat” de presa străină de la Hollywood este Sicario, deşi Benicio del Toro era dat ca certitudine măcar pentru o nominalizare, dacă nu chiar şi pentru un premiu.

Un alt film de la care ne aşteptam la mai multe nominalizări este Creed, care a obţinut o singură nominalizare pentru Sylvester Stallone, care revine în rolul care l-a consacrat, Rocky Balboa. Din păcate starul filmului Michael B. Jordan şi regizoru Ryan Coogler au fost lăsaţi cu buza umflată. Nici Michael Caine nu a obţinut o nominalizare pentru filmul Youth, iar prestaţia lui Johnny Depp în Black Mass a fost de asemenea trecută cu vederea la nominalizările pentru Globuri.

O surpriză plăcută pentru mine personal este apariţia lui Mad Max: Fury Road între nominalzările la Cel mai bun film – dramă. Printre celelalte filme nominalizate mai avem The Revenant, The Hateful Eight, Carol, Steve Jobs  sau The Big Short. La capitolul Cel mai bun film străin a intrat pe lista nominalizărilor, fără sane mire, favoritul la câştigarea premiului atât aici cât şi la Oscaruri, filmul maghiar Fiul lui Saul, care îl are în distribuţie şi pe actorul clujean Levente Molnar.

La capitolul TV vedem începutul unei noi ere. Dacă în urmă cu câţiva ani posturile de cablu începeau să domine în faţa marilor reţele TV, anul acesta a început dominaţia serviciilor de streaming, în frunte cu Netflix. Seriale ca Narcos, Transparent, Orange is the New Black sau Mozart in the Jungle  apar pe lista nominalizărilor pentru Cel mai bun serial TV.

Apariţia unor seriale ca Narcos, Mr. Robot sau Outlander în cursa pentru Cel mai bun serial TV este o surpriză plăcută, dar cred că ar fi meritat săapară aici pe listă şi The Americans. Pe lângă Netflix şi Amazon, anul acesta cei de la Hulu au primul lor serial original care primeşte o nominalizare la Globurile de Aur. Anul acesta, regale ultimilor ani la capitolul premii pentru seriale TV, HBO, pare să cam piardă teren în faţa serviciilor de streaming, seriale ca Girls sau True Detective rămânând fără nicio nominalizare.

Aici puteţi consulta lista completă a nominalizaţilor anunţati astăzi. Ediţia din 2016 a Globurilor de Aur va avea loc în 10 ianuarie la Los Angeles şi va fi prezentată, pentru a treia oară, de Ricky Gervais, care revine la pupitrul Globurilor (cu tot cu bere presupun) după un an de pauză.

View Comments (1)

1 Comment

  1. Madalina

    20 decembrie 2015 at 0:57

    Invata sa faci bani, cu un curs exceptional si GRATUIT! Pas cu pas, cu multe detalii clare si simple, invata sa faci bani! Cand vrei cu maxima seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email: maria_madalina_89@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Filme

Rogue One

E AICI! A apărut trailerul pentru Rogue One: A Star Wars Story

Monden News7 aprilie 2016

Batman v Superman: Dawn of Justice, încasări record la debut

Monden News29 martie 2016
the revenant

OSCAR 2016: Lista completă a câştigătorilor

Monden News29 februarie 2016

ZVON: Wolverine 3 ar putea fi bazat pe povestea Old Man Logan

Monden News23 februarie 2016
deadpool

Deadpool depăşeşte toate aşteptările la box-office

Monden News15 februarie 2016
oscar 2016

OSCAR 2016: The Revenant şi Mad Max conduc lista nominalizaţilor

Monden News14 ianuarie 2016
the revenant

The Revenant şi Mozart in the Jungle, marii câştigători la Globurile de Aur

Monden News11 ianuarie 2016
Netflix în România

E OFICIAL! S-a lansat Netflix în România

Monden News6 ianuarie 2016
Johnny Depp

Johnny Depp declarat cel mai neprofitabil actor de la Hollywood

Monden News23 decembrie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News