Filme

Noul Star Wars doboară record după record

Noul Star Wars doboară record după record

Star Wars: The Force Awakens a intrat doar de câteva zile în cinematografe, dar deja dărâmă record după record, încă din prima zi de rulare.

The Force is strong!

Noul Star Wars a debutat în Statele Unite şi Canada cu cel mai bun weekend de lansare din istorie, încasând 238 milioane $ şi ducând filmul pe primul loc în tiopul celor mai mari încasări în weekendul de debut din toate timpurile, trecând deasupra deţinătorului trofeului, Jurassic World. Recordul a fost stability în luna iunie a acestui an, atunci când cea mai nouă intrare în francize cu dinozauri a încasat 208 milioane $. Cei de la Universal Pictures au ţinut să îi felicite pe cei de la Disney printr-un afiş postat pe facebook, pe care îl vedeţi mai jos.

jurassic star wars

La capitolul încasări la nivel global, Star Wars: The Force Awakens a reuşit să încaseze 517 milioane $, nereuşind să întreagă Jurassic World (525.5 milioane $) şi la acest capitol. Totuşi, spre deosebire de Jurassic… filmul celor de la Disney nu are incluse încasările din China, unde se lansează abia pe 9 ianuarie.

Dar filmul nu a reuşit să aibă cel mai bun weekend de debut doar în SUA şi Canada, ci şi în România, Australia, Rusia, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Polonia, Danemarca, Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Ucraina, Islanda, Serbia şi Noua Zeelandă. În Israel, Franţa, Belgia şi Chile, filmul a avut al doilea cel mai bun weekend de lansare din toate timpurile

Pe lângă acestea, noul Star Wars a mai reuşit să doboare câteva recorduri:

 • Cele mai mari încasări din toate timpurile la avanpremierele de joi seara – 57 milioane $ (recordul precedent a fost deţinut de Harry Potter and the Deadly Hallows part 2 – 43.5 milioane $)
 • Primul film din istorie care reuşeşte să încaseze peste 100 milioane $ într-o singură zi
 • Filmul care a ajuns cel mai rapid la 100 şi 200 milioane $ (recurdul precedent – Jurassic World)
 • Cel mai bun debut din luna decembrie din toate timpurile (recordul precedent – The Hobbit: An Unexpected Journey)
 • Cele mai mari încasări în medie pe cinematograf – 57.568$ (recordul precedent – Jurassic World – 48.855$)
 • Cele mai bune încasări în weekendul de debut în IMAX – 48 milioane $
 • Cele mai mari vânzări cu anticipaţie din istorie – peste 100 milioane $ (recordul precedent – The Dark Knight Rises – 25 milioane $)
 • Cele mai mari încasări într-o zi de vineri – 120.5 milioane $ (recordul precedent – Harry Potter and the Deadly Swallows part 2 – 91.1 milioane $)
 • Locul 3 la cele mai mari încasări într-o zi de sâmbătă – 68.7 milioane $ (primele 2 locuri sunt deţinute de Jurassic World – 6 milioane $ şi Marvel’s The Avengers – 69.5 milioane $)
 • Cel mai bun weekend de debut al unui film din seria Star Wars (recordul precedent Star Wars: Revenge of the Sith – 108 milioane $)

Cei de la Disney au cumpărat Lucas Films şi drepturile pentru Star Wars cu fabuloasa sumă de 4 miliarde $, iar pentru a-şi recupera investiţia aceştia vor lansar câte un film pe an în următorii 4 ani, pe lângă care vor scoate bani şi din vânzarea de obiecte promoţionale şi atracţii turistice în parcurile de distracţii.  

View Comments (1)

1 Comment

 1. Madalina

  23 decembrie 2015 at 18:29

  Castigi bani de acasa! Te invit sa intri intr-o AFACERE cu un potential urias. Afacerea vine cu AVANTAJELE comertului in retea, aplicabile la orice companie economica care doreste a fi rentabila. Iti voi trimite, GRATUIT, un curs special si multe alte materiale de formare care-ti vor explica cum poti sa castigi bani acasa. Inarmeza-te cu rabdare si aplica acum! Daca eu pot, poti si tu! Trimite “ info” la adresa de email : maria_madalina_89@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filme

More in Filme

Rogue One

E AICI! A apărut trailerul pentru Rogue One: A Star Wars Story

Monden News7 aprilie 2016

Batman v Superman: Dawn of Justice, încasări record la debut

Monden News29 martie 2016
the revenant

OSCAR 2016: Lista completă a câştigătorilor

Monden News29 februarie 2016

ZVON: Wolverine 3 ar putea fi bazat pe povestea Old Man Logan

Monden News23 februarie 2016
deadpool

Deadpool depăşeşte toate aşteptările la box-office

Monden News15 februarie 2016
oscar 2016

OSCAR 2016: The Revenant şi Mad Max conduc lista nominalizaţilor

Monden News14 ianuarie 2016
the revenant

The Revenant şi Mozart in the Jungle, marii câştigători la Globurile de Aur

Monden News11 ianuarie 2016
Netflix în România

E OFICIAL! S-a lansat Netflix în România

Monden News6 ianuarie 2016
Johnny Depp

Johnny Depp declarat cel mai neprofitabil actor de la Hollywood

Monden News23 decembrie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News