Lifestyle

10 metode simple să-ţi creşti încrederea de sine

10 metode simple să-ţi creşti încrederea de sine

“Încrederea de sine nu presupune să intri într-o cameră şi să te crezi mai bun decât toată lumea, ci presupune să intri într-o cameră şi să nu simţi nevoia să te compari cu nimeni”

Una din cele mai importante şi însemnate influenţe asupra vieţii fiecăruia dintre noi îl reprezintă felul în care ne vedem noi înşine, ce credem noi despre noi şi de asemenea felul în care interacţionăm cu ceilalţi. Cu cât avem o încredere mai mare în noi, cu atât mai pozitiv vedem viaţa şi astfel ne cresc şansele să trăim o viaţă împlinită şi fericită. Persoanele care se află de cealaltă parte a baricadei, fiind mereu nesigure pe sine, suferind de timiditate şi anxietate, tind să se izoleze de cei din jurul lor şi astfel să aibă dificultăţi în integrarea în societate, indiferent că vorbim de job, şcoală sau grupul de prieteni.

Dacă sunteţi în cea de-a doua situaţie sau dacă cunoaşteţi pe cineva în această situaţie, aveţi mai jos 10 metode simple pentru a trece de la nesiguranţă la acea încredere de sine care vă va aduce fericire şi împlinire:

  1. Nu te mai eticheta ca ciudat sau timid

Chiar dacă cei din jur te vor eticheta astfel, cel mai bine ar fi să nu intri şi tu în joc. Pentru că în momentul în care vei accepta statutul de om ciudat sau timid vei ajunge să îţi modifici stilul de viaţă înât să te potriveşti cu această descriere. Aşa că mai bine laşi deoparte orice crede lumea despre tine şi îţi spui că eşti puternic şi încrezător în forţele tale. Experţii spun că dacă te vizualizezi ca un câştigător, îndeplinind un obiectiv, îţi vei spori încrederea în propriile forţe şi îti vei pregăti creierul pentru succes.

  1. Conştientizează că lumea nu se învârte în jurul tău (că nu eşti buricul Pămnâtului)

Mai pe româneşte, nu mai fi atât de sensibil la ce fac sau zic ceilalţi, pentru că foarte probabil nu toate au legătură cu tine. Nu eşti mereu în central atenţiei, aşa că nu trebuie să crezi că orice cuvânt al celor din jurul tău îti este adresat sau este despre tine. Mai mult, încearcă să nu faci tot ce faci ca să îi mulţumeşti pe ceilalţi. Fiecare îşi trăieşte propria viaţă, astfel că de obicei ceilalţi sunt focusţi pe propria lor viaţă şi nu sunt atenţi la orice faci şi spui tu.

  1. Focusează-ti atentia asupra altora

Dacă stai prost cu încrederea de sine şi atunci când ieşi în lume eşti timid şi nu te simţi în largul tău, încearcă să îţi focusezi atenţia asupra altora, să vezi ce vorbesc şi fac şi astfel să nu te mai gândeşti la timiditatea ta. Studiază ce e interesant la persoana care e în central atenţiei, încearcă să intri în coversaţie. De obicei acest tip de oameni adoră să vorbească despre ei, aşa că tot ce ai de făcut e să pui întrebări care să îi provoace să vorbească despre ei. În felul ăsta nu te vei mai gândi la problemele tale, vei uita de timiditate şi te vei simţi mult mai în largul tău în societate.

  1. Acceptă-te aşa cum eşti

Sun Tzu, autorul binecunoscutei lucrări Arta Războiului, spunea: “Cunoaşte-te pe tine şi vei câştiga toate bătăliile”. Ca să te cunoşti pe tine trebuie să accepţi în primul rând că nu toţi oamenii sunt la fel. Astfel, dacă unii se simt în largul lor în grupuri mari, în timp ce poate tut e simţi mai confortabil în întâlniri unu la unu, ar fi bines ă accepţi asta despre tine şi să acţionezi ca atare. Avantajul fiecărei personae constă în ceea ce o face unică. Albert Einstein spunea: “Fiecare om e un geniu, Dar dacă vei judeca un peste după abilitatea sa de a se căţăra pe un perete, va trăi toată viaţa crezând că e prost.”

  1. Zâmbeşte

Cea mai sigură metodă să îţi creşti încrederea în sine este să zâmbeşti. Experţii spun că atunci când zâmbeşti cei din jur te vor vedea automat încrezător şi chiar atractiv. Dar, efectul zâmbetului asupra noastră nu se vede doar la exterior ci şi la interior. Vedeţi AICI alte beneficii ştiinţifice ale râsului.

  1. Transpiră – prin sport

Sportul este o altă metodă pentru a-ţi îmbunătăţi încrederea de sine şi starea generală. Experţii au descoperit că sportul îţi măreşte nivelul de endorfine cate ajută la reducerea stresului, îti va creşte tonusul muscular şi te va ajuta să te simţi fericit şi încrezător în propriile forţe. Pentru încredere nu contează efectiv cât de mult îţi vor creşte muşchi, important e să transpiri.

  1. Îngrijeşte-te

Poate părea un lucru evident, dar aspectul contează foarte mult. Chiar şi duşul făcut mai des sau bărbieritul vor conta enorm. Binenţeles, dacă ai barbă şi vrei s-o păstrezi, poţi transforma bărbieritul în îngrijirea bărbii. Sunt metode, sunt şi scule pentru aşa ceva. Dacă pe deasupra mai foloseşti şi puţin parfum, cu atât mai bine, Un studiu aratăcă cu cât îi place parfumul său mai mult unui bărbat, cu atât acesta va avea o încredere de sine mai mare. Acelaşi studiu spune că 90% din femei se simt mai încrezătoare în forţele proprii atunci când folosesc un parfum decât atunci când sunt fără.   La celaşi capitol cu îngrijire aintră şi hainele. Cu cât te îmbraci mai îngrijit, cu atât vei fi mai încrezător / încrezătoare în forţele proprii. Asta nu îsneamnă să porţi haine de sute de euro, pur şi simplu trebuie să îţi găseşti un stil al tău şi să pară că hainele alea sunt făcute pentru tine.

  1. Fă ce îţi place

Indiferent dacă îţi place să citeşti o carte, să mergi la pescuit sau să te dai cu bicicleta, important e să faci ceea ce îţi place cât de des poţi. Acest lucru îţi va creşte încrederea de sine, pentru că atunci când faci ceva ce-ţi place automat eşti fericit iar fericirea este unul dintre ţelurile de obţinut pentru cei cu încredere scăzută în forţele proprii.  Sunt nenum

  1. Pregăteşte-te sufleteşte pentru respingere

Un lucru foarte important pentru a-ţi creşte încredereea în tine este să te pregăteşti pentru posibilitatea respingerii. Pentru că oricine are parte de respingere la un moment dat în viaţă. Deci important va fi nu dacă vei fi respins ci cum vei suporta respingerea. Dacă te pregăteşti din timp şi pentru această posibilitate, în cazul în care respingerea apare, aceasta nu îţi va afecta încredrea în tine. Sunt nenumărate exemple de oiameni de succes care nu s-au lăsat deşi au avut parte de respingeri şi eşecuri de-a lungul vieţii. Care e secretul lor? S-au pregătit pentru eşec şi nu s-au lăsat, au mers mai departe şi au învăţat ceva din acea experienţă.

  1. Ia în piept toate situatile

E foarte important să nu eziţi să ieşi din zona ta de comfort, să nu fugi de situaţiile stânjenitoare. Fuga de aceste situaţi doar îţi confirm timiditatea. Fii pregătit pentru orice eventualitate. În mometul în care vei reuşi acest lucru vei cedea cum ţi se va schimba viaţa. Oamenii care reuşesc să iasă din zona lor de comfort foarte probabil vor avea realizări mari.

 

Sursa foto: www.psychologyformarketers.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lifestyle

More in Lifestyle

barba

STUDIU: Barba poate ajuta la lupta împotriva bolilor

Monden News28 ianuarie 2016
bradul de craciun

Când şi cum împodobim bradul de Crăciun

Monden News23 decembrie 2015
Fetele tatuate

STUDIU: Fetele tatuate au o stimă de sine mai mare

Monden News15 decembrie 2015
berea

STUDIU: Berea îi face pe bărbaţi mai inteligenţi

Monden News8 decembrie 2015
lungimea degetului inelar

Ce spune lungimea degetului inelar despre tine

Monden News15 noiembrie 2015
sex

7 lucruri care ţi se întâmplă când faci sex în mod regulat

Monden News4 noiembrie 2015
sex

Cum să rezişti mai mult când faci sex

Monden News20 octombrie 2015
mână

Ce spune despre tine lungimea degetului mare de la mână?

Monden News18 octombrie 2015
sexy

7 lucruri care fac o femeie să fie sexy

Monden News14 octombrie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News