Lifestyle

STUDIU: Barba poate ajuta la lupta împotriva bolilor

STUDIU: Barba poate ajuta la lupta împotriva bolilor

Am trecut deja în revistă calităţile lumbersexualului, un trend recent printre bărbaţii din întreaga lume, iar barba este una din cele mai importante trăsături ale acestora. Iar acum ea le aduce încăun beneficiu, conform unui studiu recent realizat de cei de la BBC. Dacă ne luăm după rezultatele studiului, barba conţine microbi care ucid bacteriile, făcând treaba rezervată până de curând antibioticelor.

Încă cu mult timp înaintea apariţiei trendului lumbersexualului, au existat dezbateri despre cât de sănătos este să porţi barbă, cu studii care ne-au adus rezultate care să susţină ambele variante. Poate cel mai discutat studiu a fost cel de anul trecut care spunea că părul facial poate fi mai murdar decât un vas de toaletă şi că la teste în unele bărbi s-au găsit bacterii găsite în mod normal în fecale.

Totuşi, au existat şi studii care au încerca să demonstreze că barba are şi beneficii. Un studiu realizat în 2012 a descoperit că barba protejează faţa de acţiunea razelor ultraviolete ale soarelui. Mai mult, aceasta reduce apariţia acneei şi a iritaţiilor ce apar ca urmare a bărbieritului.

Un alt studiu realizat în 2014 de revista Journal of Hospital Infection, după ce a analizat 408 de persoane angajate în sistemul medical, cu şi fără barbă, a descoperit că cei fără barbă au şanse mai mari să poarte Staphylococcus aureus, o bacterie ce a devenit rezistentă la majoritatea antibioticelor existente la ora actuală.

Dar acum să revenim la studiul de care vă spuneam mai sus.  Cei de la BBC au început să studieze o teorie pe care o aveau de ceva vreme: anume că ceva ce găsim în interiorul bărbii ar lupta activ împotriva infecţiilor. Pentru a testa această teorie, aceştia au luat probe de la mai mulţi bărboşi şi le-au trimis lui Dr. Adam Roberts, un microbiologist din Londra. Acesta a observat că în probele recoltate se găsea o specie de microb numită Staphylococcus epidermidis, care acţionează ca un antibiotic. Dr. Roberts a testat acest microb împreună cu o formă rezistentă la antibiotice a Eschercichia coli, o bacterie ce cauzează infecţii ale tractului urinar, pe care a neutralizat-o.

Totuşi, experţii spun că nu ar trebui să îţi arunci aparatul de ras imediat, pentru că organismele din barba bărbaţilor se schimbă în mod constant şi astfel e prea simplist să declarăm fără echivoc că să porţi barbă este sănătos sau nesănătos. Ce găsim în barba unui bărbat depinde de foarte mulţi factori, de la ce a mâncat până la ce a ţinut în mână. Astfel, deşi nu e 100% sigur că barba te face mai sănătos, cred că e destul de clar că nici nu te „îmbolnăveşte”.

View Comments (1)

1 Comment

  1. crina

    30 martie 2016 at 12:19

    O afacere profitabila pentru TOTI!Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta,puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti,gata sa-ti aduca TIE castigurile pe care ti le doresti!SOLICITA chiar ACUM mai multe informatii,trimitand textul „INFO”la adresa de email:crina.stefanut@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lifestyle

More in Lifestyle

bradul de craciun

Când şi cum împodobim bradul de Crăciun

Monden News23 decembrie 2015
Fetele tatuate

STUDIU: Fetele tatuate au o stimă de sine mai mare

Monden News15 decembrie 2015
berea

STUDIU: Berea îi face pe bărbaţi mai inteligenţi

Monden News8 decembrie 2015
lungimea degetului inelar

Ce spune lungimea degetului inelar despre tine

Monden News15 noiembrie 2015
sex

7 lucruri care ţi se întâmplă când faci sex în mod regulat

Monden News4 noiembrie 2015
sex

Cum să rezişti mai mult când faci sex

Monden News20 octombrie 2015
mână

Ce spune despre tine lungimea degetului mare de la mână?

Monden News18 octombrie 2015
sexy

7 lucruri care fac o femeie să fie sexy

Monden News14 octombrie 2015
roman

Scriitor român cucereşte lumea cu primul său roman în engleză

Monden News12 octombrie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News