Lifestyle

Când şi cum împodobim bradul de Crăciun

Când şi cum împodobim bradul de Crăciun

Mai avem câteva zile până la Crăciun şi toată lumea e în febra pregătirilor, aleargă să cumpere cadouri pentru cei dragi, să prindă cea mai bună ofertă pentru bradul de Crăciun şi în general aleargă. Totuşi, ar trebui să luăm o pauză în perioada asta şi să aflăm câte ceva despre bradul de Crăciun. Adică să vedem când se împodobeşte şi cum.

Pentru început, să aflăm de unde vine acest obicei al împodobirii bradului de Crăciun. Se pare că primul brad de Crăciun a fost împodobit în secolul XV la Riga. Ulterior, tradiţia s-a răspândit, intrând în tradiţia multor popoare. Legenda spune că forma triunghiulară a bradului simboliza Sfânta Treime. Astfel, oamenii au începuit să considere bradul Arborele lui Dumnezeu. În secolul XII bradul era atârnat la intrarea în case cu vârful în jos pentru a semnala că în acea casă locuiesc creştini.

Popoarele nordice obişnuiau de Crăciun să folosească ramuri de brad şi vâsc pentru împodobirea caselor, acest obicei regăsindu-se şi în ziua de azi în tradiţia coroniţei de brad.   În Rusia europeană, Crăciunul se sărbătorea în pădurile de brazi, alegându-se cel mai frumos brad dintre toţi şi fiind decorat cu lumânări aprinse.

Potrivit tradiţiei, bradul de Crăciun se împodobeşte în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Nu contează foarte mult cu ce îl decorăm sau în ce culori, important e ca în vârf să îi punem o stea sau un înger, reprezentând îngerii şi steaua de la Bethleem. Bradul se ţine în casă până în 6 ianuarie, când sărbătorim Boboteaza. Acum, dacă nu ţineţi într-atât de mult la tradiţii, bradul poate fi decorat şi mai devreme, multălume începând cu împodobirea lui încă după Sf. Nicolae, la începutul lunii decembrie.

Acum, pentru a obţine cel mai frumos brad de Crăciun posibil, ar trebui urmăriţi poaşii de mai jos în ordine, după ce bradul a fost fixat în suport:

  • Prima dată ar trebui pusă instalaţia luminoasă. Montarea acesteia ar trebui să înceapă de la bază şi să acopere toate crengile mai groase. Instalaţia trebuie săînconijoare bradul într-un mod plăcut ochiului.
  • Acum ar trebui adăugată Aici nu avem reguli, existând o mulţime de tipuri de beteală. Ar trebui început îns ens invers faţăde instalaţie, adică din vârf spre bază. Cel mai simplu ar fi să o laşi să atârne în mod natural pe crengile bradului.
  • Acum puteţi începe cu agăţarea decoraţiunilor, de la globuri la bomboane şi orice alte tipuri de decoraţii mai doreşti să apară pe pom. Ordinea agăţării decoraţiunilor este de la mare la mic, începând cu cele mai mari. Ai grijă să alegi poziţii foarte bune, cât mai centrale, pentru decoraţiunile tale preferate (pentru că oricine are un glob sau o decoraţiune cu Moş Crăciun preferată, nu?).
  • Acum montăm vârful bradului. Trebuie avut grijă la montarea şi aranjarea acestuia, pentru că este o piesă foarte importanmtă şi vizibilă a bradului. Dupăcum am mai spus, ideal ar fi ca această să reprezinte un înger sau o stea.
  • Pasul final este aranjarea cadourilor împachetate frumos sub brad. Acum rămâne doar să vă bucuraţi de sărbători împreună cu familia.

Sărbători Fericite!

View Comments (1)

1 Comment

  1. Madalina

    23 decembrie 2015 at 18:27

    Castigi bani de acasa! Te invit sa intri intr-o AFACERE cu un potential urias. Afacerea vine cu AVANTAJELE comertului in retea, aplicabile la orice companie economica care doreste a fi rentabila. Iti voi trimite, GRATUIT, un curs special si multe alte materiale de formare care-ti vor explica cum poti sa castigi bani acasa. Inarmeza-te cu rabdare si aplica acum! Daca eu pot, poti si tu! Trimite “ info” la adresa de email : maria_madalina_89@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lifestyle

More in Lifestyle

barba

STUDIU: Barba poate ajuta la lupta împotriva bolilor

Monden News28 ianuarie 2016
Fetele tatuate

STUDIU: Fetele tatuate au o stimă de sine mai mare

Monden News15 decembrie 2015
berea

STUDIU: Berea îi face pe bărbaţi mai inteligenţi

Monden News8 decembrie 2015
lungimea degetului inelar

Ce spune lungimea degetului inelar despre tine

Monden News15 noiembrie 2015
sex

7 lucruri care ţi se întâmplă când faci sex în mod regulat

Monden News4 noiembrie 2015
sex

Cum să rezişti mai mult când faci sex

Monden News20 octombrie 2015
mână

Ce spune despre tine lungimea degetului mare de la mână?

Monden News18 octombrie 2015
sexy

7 lucruri care fac o femeie să fie sexy

Monden News14 octombrie 2015
roman

Scriitor român cucereşte lumea cu primul său roman în engleză

Monden News12 octombrie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News