Lifestyle

Scriitor român cucereşte lumea cu primul său roman în engleză

Scriitor român cucereşte lumea cu primul său roman în engleză

Romanul poliţist The Book of Mirrors, primul roman în limba engleză al lui Eugen Ovidiu Chirovici, un reputat scriitor şi jurnalist roman, a fost licenţiat pentru publicare în 18 ţări într-un timp foarte scurt şi îi poate aduce scriitorului o sumă de 7 cifre din vânzări.

Romanul lui Chirovici a fost deja achiziţionat în 23 de ţări, iar în unele teritorii au fost bătaie mare pe drepturile de publicare. Chiar şi ţări mici, unde de obicei se aşteaptă să se vadă cum se comportă o carte în engleză în Marea Britanie sau în SUA, au cumpărat drepturile înainte de publicarea cărţii în 2017.

După ce a fost respins de şase agenţii din Statele Unite, Chirovici a semnat cu Peters Fraser and Dunlop (PFD), prima agenţie din Marea Britanie la care a încercat. Cei de la PFD au fost extrem de încântaţi de romanul lui Chirovici, descriindu-l ca “un roman incredibil, atât de sofisticat încât nu poţi crede că engleza nu e prima limbă a autorului”.

În urmă cu trei săptămâni, cei de la PFD au trimis manuscrisul în întreaga lume şi atunci a început războiul ofertelor. Un editor din Italia i-a contactat în mai puţin de 3 ore, în timp ce 11 edituri din Germania, 9 din Franţa şi 6 din Marea Britanie s-au războit pentru romanul lui Chirovici.

Romanul The Book of Mirrors spune povestea uciderii unui profesor carismatic de la Princeton în anii ’80 şi are acţiunea setată în zilele noastre. Povestea începe când un agent literar din New York primeşte un manuscris parţial intitulat The Book of Mirrors în care autorul, student la Princeton când a avut loc crima, sugerează cine ar fi comis–o. Doar că autorul moare înainte ca agentul să afle mai multe, iar acest fapt porneşte o cursă pentru rezolvarea crimei.

În urmă cu trei ani, Eugen Chirovici a decis să se mute decisiv cu familia în Marea Britanie, în Reading, pentru că fiul său era student la Universitatea din Cardiff iar soţia sa a primit o ofertă de muncă foarte atractivă, ca analist financiar. Prin această mutare, Chirovici s-a putut dedica în întregime scrisului.  Anterior plecării, românul a scris 10 romane şi alte 5 cărţi de non-ficţiune (economie, politici externe, istorie), însă piaţa era prea mică pentru a-şi realiza potenţialul. Asta cu toate că primele sale două romane, publicate în 1989 şi 1991 au fost best-sellere în România.

Sursa & foto: The Guardian

View Comments (1)

1 Comment

  1. alex

    26 decembrie 2015 at 14:09

    Castigi bani de acasa! Ce-ai spune dacă ai primi imediat si GRATUIT un exceptional curs care te invata simplu sa castigi bani de acasa? Aceasta este oferta numarul unu: un sistem de lectii online si GRATUITE, cu explicatii foarte clare despre cum poti sa castigi bani de acasa! Cere si tu cursul la adresa de email: alexus110512@gmail.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lifestyle

More in Lifestyle

barba

STUDIU: Barba poate ajuta la lupta împotriva bolilor

Monden News28 ianuarie 2016
bradul de craciun

Când şi cum împodobim bradul de Crăciun

Monden News23 decembrie 2015
Fetele tatuate

STUDIU: Fetele tatuate au o stimă de sine mai mare

Monden News15 decembrie 2015
berea

STUDIU: Berea îi face pe bărbaţi mai inteligenţi

Monden News8 decembrie 2015
lungimea degetului inelar

Ce spune lungimea degetului inelar despre tine

Monden News15 noiembrie 2015
sex

7 lucruri care ţi se întâmplă când faci sex în mod regulat

Monden News4 noiembrie 2015
sex

Cum să rezişti mai mult când faci sex

Monden News20 octombrie 2015
mână

Ce spune despre tine lungimea degetului mare de la mână?

Monden News18 octombrie 2015
sexy

7 lucruri care fac o femeie să fie sexy

Monden News14 octombrie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News