Sanatate

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei Cola zi de zi

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei Cola zi de zi

Am văzut deja ce se întâmplă în corpul nostru imediat după ce bem o doză de Cola, de la nivelul crescut de zahăr din sânge până la producţia crescută de dopamină. După cum am aflat, o doză de Cola nu reprezintă neapărat o problemă în sine, contând şi dieta, dar şi frecvenţa consumului de sucuri. Pentru multe persoane comparaţia între sucurile acidulate şi droguri pare forţată, pe alţii pur şi simplu nu îi interesează efectele pe termen scurt asupra organismului.

Dar poate că mai îngrijorătoare sunt efectele pe termen lung ale consumului de băuturi Cola sau de sucuri acidulate în mod regulat. Hai să vedem ce se va întâmpla cu tine în câţiva ani, dacă vei bea Cola în fiecare zi:

  1. Îţi vei schimba involuntar dieta

Numeroase studii au descoperit că, consumul în mod regulat de băuturi acidulate, în special Cola, face ca din dieta regulată să dispară alimente şi băuturi mai sănătoase. Astfel, indirect consumul de Cola poate duce la o lipsă de vitamine şi minerale necesare organismului. De fapt, în ultimile zeci de ani, cosnumul de lapte a scăzut în mod constant, în timp ce consumul de băuturi carbogazoase a cunoscut creşteri în mod constant.

  1. Vei avea probleme dentare

Consumul regulat de băuturi carbogazoase a fost asociat în ultimii ani cu eroziunea smalţului şi apariţia cariilor dentare din cauza cantităţii mari de zahăr şi a acidităţii crescute. Un studiu mai recent a descoperit că pH-ul scăzut al băuturilor carbogazoase este cauza eroziunii smalţului, în timp ce cantitatea mare de zahăr este responsabilă pentru apariţia cariilor, deoarece zahărul provoiacă o demineralizare care duce la apariţia cariilor.

  1. Cresc şansele de aparitie a bolilor cornice

Unele studii recente au descoperit lucruri alarmante despre consumul băuturilor carbogazoase. Astfel, dacă ai consumat o cantitate de cel puţin 350ml de sucuri pe zi pentru o perioadă îndelungată, creşte foarte mult riscul de obezitate şi de sindrom metabolic, o circumferinţă mărită a taliei şi chiar tensiune arterială crescută.

  1. Efecte secundare din cauza cofeinei

Băuturile carbogazoase de tip Cola sunt cele mai răspândite băuturi răcoritoare pe întreg mapamondul. Cafeina este un drog foarte uşor care s eregăseşte în mod natural în ceai, cafea şi ciocolată. Totuşi, copiii consumă o cantiotate foarte mare de cofeină prin băuturile carbogazoase pe care le consumă. În 375 ml de Cola găsim 40-50 mg de cofeină.  Astfel, nivelul mare de cofeină din Cola poate provoca probleme osoase, pietre la rinichi, probleme de somn, dar şi mai multe simptome de sevraj, inclusive dureri de cap sau oboseală crescută.

  1. Risc mărit de cancer, din cauza benzenului

În ultima vreme, în toată lumea se încearcă regularizarea nivelului de benzen  din apa potabilă şi îmbuteliată. Totuşi, nivelul de acid benzoic în băuturile carbogazoase nu este regularizat la fel de strict, deşi se încearcă şi regularizarea folosirii acestuia în băuturile de tip Cola. Acidul benzoic este periculos  pentru că acţionează ca un catalist atunci când intră în contact cu vitamin C sau cu metale ca oţelul sau cuprul şi formează bvenzenul, un produs chimic cunoscut pentru că cauzează cancerul.

View Comments (1)

1 Comment

  1. Violeta

    6 decembrie 2015 at 19:40

    Cum sa faci bani online! Foarte multi oameni au citit deja acest exceptional curs online si GRATUIT in totalitate, care te invata simplu cum sa faci bani online! Primeste si tu un curs gratuit, conceput sa te invete pas cu pas si rapid cum sa faci bani online! Hotaraste-te cu seriozitate, apoi cere informatii mai multe la adresa de email: rosuvioleta2007@gmail.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

More in Sanatate

cafeaua

STUDIU: Cafeaua te poate ajuta să trăieşti mai mult

Monden News2 decembrie 2015
sforai

Află de ce sforăi şi cum să previi sforăitul

Monden News6 octombrie 2015
fumat

STUDIU: Cele mai bune metode să te laşi de fumat

Monden News23 septembrie 2015

Ce se întâmplă în corpul tău la o oră după ce bei o doză de Cola

Monden News15 septembrie 2015

De ce să renunţi de azi la beţişoarele de urechi

Monden News5 septembrie 2015

Regula celor 90 de minute: cum să te trezeşti odihnit

Monden News28 august 2015
orele suplimentare

Orele suplimentare îţi cresc şansele de infarct şi boli cardiace

Monden News24 august 2015

Află de ce te-ai îngrăşat şi cum să slăbeşti la loc

Monden News19 august 2015

FEMEI: E sănătos sau nu să dormiţi în sutien?

Monden News25 iulie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News