Sanatate

Află de ce te-ai îngrăşat şi cum să slăbeşti la loc

Află de ce te-ai îngrăşat şi cum să slăbeşti la loc

La nivel mondial, obezitatea devine o problemă tot mai apăsătoare, mai ales în ţările dezvoltate sau în cele aflate în curs de dezvoltare, deci şi în România. Peste 3 milioane de decese au loc anual în toată lumea din cauza unor boli care au avut ca factori de declanşare obezitatea. La nivel naţional, 31% din români sunt obezi şi 34% supraponderali.

Pentru a încerca să rezolve aceasă problemă tot mai apăsătoare la nivel mondial, cercetătorii în  domeniu au  identificat 6 tipuri majore de obezitate, bazate pe factorii care o provoacă, dar şi soluţiile pentru fiecare. Iar noi ţi le prezentăm mai jos.

tipuri obezitate

  1. 1. Obezitate din cauza alimentatiei

Acest tip de obezitate are ca şi cauză consumul excesiv de mâncare şi apă. Se manifestă ca o îngrăşare în toată partea de sus a corpului şi printr-o burtă proeminentă. Cea mai simplă soluţie pentru acest tip de obezitate este reducerea consumul de mâncare şi de zahăr. De asemenea, ar fi indicat şi aproximativ 30 de minute de sport pe zi.

  1. 2. Obezitate de tipul “stomacului nervos”

Factorii principali care cauzează acest tip de obezitate sunt stresul şi anxietatea. Chiar şi consumul excesiv de dulciuri sau depresia pot cauza acest tip de obezitate. Soluţia pentru a o elimina este controlul asupra activitaţilor fizice, reducerea factorilor de stres şi controlul stărilor de anxietate.

  1. 3. Obezitate din cauza glutenului

Acest tip de obezitate este extrem de răspândit în rândul femeilor, mai ales în adolescenţă si în timpul menopauzei, dar şi când suferă de un dezechilibru hormonal. Pentru a combate şi preveni acest tip de obezitate trebuie să evitaţi statul în acelaşi loc pentru o perioadă îndelungată, să faceţi exerciţii regulate cu greutăţi şi să evitaţi consumul de tutun şi alcool.

  1. 4. Obezitate metabolică aterogenă

Principala caracteristică a acestui tip de obezitate este o burtă mare, de forma unui balon. E ca şi cum toată grăsimea din organism s-a adunat acolo. Acest tip de obezitate poate cauza probleme de respiraţie pentru persoanele care consumă alcool.

  1. 5. Obezitate venoasă

Acest tip de obezitate apare de obicei din cauza unei circulaţii sanguine deficitare şi de cele mai multe ori este moştenită. Este foarte raspândită în timpul sarcinii sau printre persoanele cu picioare umflate. Cea mai simpă soluţie pentru acest tip de obezitate este mişcarea, de exemplu alergatul sau urcatul şi coborâtul scărilor.

  1. 6. Obezitate din cauza sedentarismului

Acest tip de obezitate afectează acele părţi ale corpului care au fost cândva foarte active. Este foarte răspândit printre persoanele care au făcut sport, mişcare în trecut, dar acum s-au lăsat pe tânjală. Dacă ai acest tip de obezitate, poţi încerca pentru perioade mai lungi (mai multe ore decât in mod normal) de timp să nu consumi deloc mâncare. Acest lucru ajută organismul să ardă grăsimile prin grăbirea metabolismului.

Sursa: HealthyFoodTeam.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

More in Sanatate

cafeaua

STUDIU: Cafeaua te poate ajuta să trăieşti mai mult

Monden News2 decembrie 2015
cola

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei Cola zi de zi

Monden News25 octombrie 2015
sforai

Află de ce sforăi şi cum să previi sforăitul

Monden News6 octombrie 2015
fumat

STUDIU: Cele mai bune metode să te laşi de fumat

Monden News23 septembrie 2015

Ce se întâmplă în corpul tău la o oră după ce bei o doză de Cola

Monden News15 septembrie 2015

De ce să renunţi de azi la beţişoarele de urechi

Monden News5 septembrie 2015

Regula celor 90 de minute: cum să te trezeşti odihnit

Monden News28 august 2015
orele suplimentare

Orele suplimentare îţi cresc şansele de infarct şi boli cardiace

Monden News24 august 2015

FEMEI: E sănătos sau nu să dormiţi în sutien?

Monden News25 iulie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News