Sanatate

De ce să renunţi de azi la beţişoarele de urechi

De ce să renunţi de azi la beţişoarele de urechi

Ceara din urechi poate fi extrem de enervantă, iar mulţi dintre noi probabil că folosim beţişoare de urechi pentru a scăpa de ea. Că doar pentru asta de vând în toate magazinele şi farmaciile. Dar ce faci dacă te uiţi la serialul Girls şi vezi scena în care Hannah are o problemă când îşi curăţă urechile cu beţisoare? E clar că te gândeşti că ţi se poate întâmpla şi ţie.

Acum că ştiu şi cei/cele ce nu urmăresc Girls la ce m-am referit, haideţi să vedem exact cât de sănătoase (sau nu) sunt aceste beţişoare de urechi. Dacă întrebi doctorii de la ORL, răspunsul majoritar va fi că trebuie să renunţi la beţişoarele de urechi cât poţi de repede, pentru că acestea fac mai mult rău decât bine. Atunci ând foloseşti beţişoare de urechi, chiar dacă vezi vata din vârful lor că se îngălbeneşte, să ştii că în mare parte ceara a fost împinsă mai adânc în ureche, iar ce vezi tu pe vată este doar o mică parte.

Astfel, folositul des al beţişoarelor de urechi te poate duce direct în cabinetul medicului. Pentru că beţişoarele împing ceara mai depare în ureche, într-un loc unde nu ar trebui să se afle. Mai mult, curăţatul des al urechilor poate fi dăunător şi din altă cauză. Ceara de urechi are proprietăţi antibacteriene, iar curăţarea prea deasă poate provoca în timp diferite complicaţii ale pielii şi a urechii. Dar cel mai des se întâlnesc oameni care îşi introduce beţisoarele prea adânc în urechi şi îşi găuresc timpanul.

Ca să nu păţim acelaşi lucru ca Hannah din Girls, medicii au câteva sfaturi pentru noi. În primul rând, ar trebui să ne limităm la a ne curăţa urechile de doar trei ori pe lună. Mai mult, ar trebui ca aceste curăţări să se întâmple doar după duş, când ceara se topeşte şi este mai uşor de curăţat. Iar ca să ne asigurăm şi mai mult, ar trebui să introducem beţişoarele doar cât avem vată pe ele. Dacă vrem să renunţăm de tot la beţişoare, mai avem şi alte variante la dispoziţie. Trebuie doar să ne facem curaj şi să întrebăm la farmacie.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

More in Sanatate

cafeaua

STUDIU: Cafeaua te poate ajuta să trăieşti mai mult

Monden News2 decembrie 2015
cola

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei Cola zi de zi

Monden News25 octombrie 2015
sforai

Află de ce sforăi şi cum să previi sforăitul

Monden News6 octombrie 2015
fumat

STUDIU: Cele mai bune metode să te laşi de fumat

Monden News23 septembrie 2015

Ce se întâmplă în corpul tău la o oră după ce bei o doză de Cola

Monden News15 septembrie 2015

Regula celor 90 de minute: cum să te trezeşti odihnit

Monden News28 august 2015
orele suplimentare

Orele suplimentare îţi cresc şansele de infarct şi boli cardiace

Monden News24 august 2015

Află de ce te-ai îngrăşat şi cum să slăbeşti la loc

Monden News19 august 2015

FEMEI: E sănătos sau nu să dormiţi în sutien?

Monden News25 iulie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News