Sanatate

Află de ce sforăi şi cum să previi sforăitul

Află de ce sforăi şi cum să previi sforăitul

Sforăitul este o problemă care afectează un număr foarte mare de oameni, poate chiar şi pe tine. 45% dintre adulţi sforăie cel puţin ocazional. Doar că e greu să previi sforăitul, pentru că acesta apare doar atunci când dormi adânc şi nu eşti conştient/ă că o faci. Dar probabil că jumătatea ta ştie foarte bine că sforăi, mai ales dacă nu poate dormi din cauza zgomotelor. Mai jos îţi voi dezvălui câteva sfaturi pentru a vedea care este cauza sforăitului şi chiar şi câteva soluţii creative.

Sforăitul poate avea mai multe cauze, iar identificarea cauzei este primul pas care trebuie pentru a ştii cum să îl previi. Poate fi provocat de blocarea căilor nazale, de felul în care respirăm pe gură şi de mulţi alţi factori. Sunt câteva mici teste prin care să îţi poţi da seama ce îţi provoacă sforăitul şi le găseşti mai jos.

Există 5 tipuri principale de sforăit, categorisite după cauza care îl provoacă:

  1. Nas

Căile nazale blocate sau nările care nu se deschid cum trebuie pot duce la respiraţie pe gură, care la schimb u lei poate provoca sforăitul. Pentru a testa dacă asta este cauza sforăitului tău, pune-te în faţa oglinzii şi apasă pe una din nările tale pentru a o închide. Apoi, cu gura închisă, inspiră prin cealaltă nară. Dacă şi această nară se închide, e clar că nasul este cauza. Acest lucru este valabil şi pentru cei ce nu pot respira uşor cu gura închisă.

  1. Gură

De obicei este cauzată de gura deschisă şi un maxilar relaxat. Pentru a verifica dacă acesta este şi cazul tău, deschide gura şi fă un sunet ca un sforăit. Acum închide gură şi fă la fel. Dacă sunetul e identic, sforăi din cauza gurii.

  1. Limbă

Sforăitul poate fi cauzat şi de căderea limbii spre spatele gurii, blocând astfel căile respiratorii. Pentru verificare, fă un sunet de sforăit, apoi scoate afară limba cât poţi tu de tare şi prinde-o între dinţi. Dacă intensitatea sunetului este scăzută, cauza este limba.

  1. Cerul gurii

Acest tip de sforăit este cauzat de vibraţiile omuşorului şi ale cerului gurii. Dacă niciunul dintre testele de mai sus nu ţi-a indicat cauza, atunci sigur faci parte din această categorie.

  1. Multiple cauze

Sforăitul tău poate fi cauzat şi de o combinaţie a celorlalte cauze de mai sus.

Acum să vedem cum am putea preveni sforăitul, asta dacă nu vrei să dormi pe canapea toată viaţa ta. Avem câteva remedii alternative, neobişnuite, cum ar fi exerciţiile de întărire a muşchilor gâtului, folosirea unei perne pentru tot corpul sau ridicarea capului saltelei, pentru a dormi cu capul mai sus şi probabil mult mai liniştit. Poate ai pute apune câteva cărţi sub partea de sus a saltelei. Dar poate cel mai bun sfat în acest moment ar fi să mergi să consulţi un medic specialist.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

More in Sanatate

cafeaua

STUDIU: Cafeaua te poate ajuta să trăieşti mai mult

Monden News2 decembrie 2015
cola

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei Cola zi de zi

Monden News25 octombrie 2015
fumat

STUDIU: Cele mai bune metode să te laşi de fumat

Monden News23 septembrie 2015

Ce se întâmplă în corpul tău la o oră după ce bei o doză de Cola

Monden News15 septembrie 2015

De ce să renunţi de azi la beţişoarele de urechi

Monden News5 septembrie 2015

Regula celor 90 de minute: cum să te trezeşti odihnit

Monden News28 august 2015
orele suplimentare

Orele suplimentare îţi cresc şansele de infarct şi boli cardiace

Monden News24 august 2015

Află de ce te-ai îngrăşat şi cum să slăbeşti la loc

Monden News19 august 2015

FEMEI: E sănătos sau nu să dormiţi în sutien?

Monden News25 iulie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News