Sanatate

FEMEI: E sănătos sau nu să dormiţi în sutien?

FEMEI: E sănătos sau nu să dormiţi în sutien?

Foarte multă lume se întreabă dacă este sau nu sănătos să te pui la somn ca femeie purtând sutien. Pentru că până acum nu există niciun motiv care să încline balanţa 100% pentru una sau cealaltă dintre părţi, iar specialiştii au şi ei păreri împărţite, ar trebui analizate toate faptele şi fiecare să decidă dacă va purta sau nu sutienul la somn de acum încolo.

Unul din beneficiile purtării sutienului la somn este că oferă un confort sporit, mai ales acelor femei care sunt “mai dotate” la acest capitol. Unele dintre aceste femei susţin că purtarea sutienului la somn ajută sânii să aibă o formă mai frumoasă şi mai ales că împiedică sânii să se lase. Dr. Douglas McGeorge, chirurg estetician, declară că purtarea sutienului în timpul somnului poate împiedica apariţia vergeturilor, mai ales pentru femeile care au cupe mai mari de B sau C.

Dar acum vine şi reversul medaliei. Dacă dormi cu un tip greşit de sutien, pot să apară probleme serioase. Prof. Kefah Mokbel, chirurg şef la London Breast Institute, spune că purtarea unui sutien cu armătură în timpul somnului poate afecta fiziologia sânului. Acest tip de sutien poate pune presiune pe pieptul tău atunci când eşti întinsă, fapt care în timp poate duce la formarea de chisturi. Mai mult, majoritatea sutienelor cu armătură sunt realizate din material sintetic, material care creşte temperatura corpului tău. Deci e clar că acest tip de sutien este de evitat pentru somnul de noapte.

Dacă sutienul tău îţi lasă urme pe corp, indiferent dacă din lateral sau de la bretele, atunci acesta este semnul că ai un sutien prea strâmt. Un lucru foarte important de luat în considerare la sutien este materialul din care este realizat. Un sutien de sport este de preferat atunci când dormi, pentru că este făcut pentru a-ţi asigura un confort deplin.

În concluzie, e la fel de sănătos dacă dormi cu sau fără sutien, atâta timp cât ai grijă la tipul de sutien pe care îl porţi în timpul nopţii.  De preferat sunt sutienele elastice, 98% bumbac.

Sursa: Bustle.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sanatate

More in Sanatate

cafeaua

STUDIU: Cafeaua te poate ajuta să trăieşti mai mult

Monden News2 decembrie 2015
cola

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei Cola zi de zi

Monden News25 octombrie 2015
sforai

Află de ce sforăi şi cum să previi sforăitul

Monden News6 octombrie 2015
fumat

STUDIU: Cele mai bune metode să te laşi de fumat

Monden News23 septembrie 2015

Ce se întâmplă în corpul tău la o oră după ce bei o doză de Cola

Monden News15 septembrie 2015

De ce să renunţi de azi la beţişoarele de urechi

Monden News5 septembrie 2015

Regula celor 90 de minute: cum să te trezeşti odihnit

Monden News28 august 2015
orele suplimentare

Orele suplimentare îţi cresc şansele de infarct şi boli cardiace

Monden News24 august 2015

Află de ce te-ai îngrăşat şi cum să slăbeşti la loc

Monden News19 august 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News