Sport

RUŞINE FRF: Bătaie de joc cu biletele la România – Spania

RUŞINE FRF: Bătaie de joc cu biletele la România – Spania

Astăzi FRF anunţa cu surle şi trâmbiţe punerea în vânzare a biletelor pentru amicalul de lux dintre naţionala României şi cea a Spaniei, care va avea loc pe 27 martie pe Cluj Arena. Doar că toată aventura acestui meci s-a terminat exact cum a început, adică într-o manieră pur românească. Hai să o luăm pas cu pas.

Iniţial, meciul România -Spania trebuia să se dispute pe Arena Naţională, iar Cluj Arena trebuia să găzduiască meciul România – Lituania. Dar din cauza problemelor care nu se mai terminau cu arena din Bucureşti, adică a lipsei autorizaţiei de funcţionarte din cauza acoperişului arenei, până la urmă s-a luat în calcul mutarea partidei cu Spania pe Cluj Arena. Aici au apărut nenumărate păreri din partea oamenilor de fotbal, în frunte cu Tata Puiu, care spuneau că ar fi o ruşine naţională dacă meciuyl cu Spania s-ar disputa pe Cluj Arena.

Publicul din zona Transilvaniei, care ar fi avut astfel ocazia să vadă pe viu o echipă de top a lumii la lucru, a fost jignit în mod constant de aceşti „mari” oameni de fotbal. Atenţie, spun de spectatori din toată zona Transilvaniei, nu doar de Clujeni, pentru că sigur la acest meci ar veni oameni din toate judeţele Transilvaniei.  Cea mai de bun simţ declaraţie i-a aparţinut lui Mircea Lucescu, antrenorul spunând că echipa naţională ar trebui să joace în cât mai multe oraşe din ţară, pentru că este naţionala României şi nu doar a Bucureştiului. Ca o paranteză, dacă ne uităm la meciurile de acasă ale Spaniei din ultimii 2 ani, fiecare meci s-a disputat în alt oraş, de la Alicante şi Oviedo la Valencia şi Sevilla.

12814730_1184763658224329_8873157787353379462_n

Până la urmă, cu toată opoziţia lui Iordănescu sau a lui Reghecampf, meciul cu Spania a fost programat pe Cluj Arena.  Iar spre fericirea fanilor, astăzi s-a anunţat punerea în vânzare a biletelor pentru acest meci exclusiv online, pe site-ul FRF şi pe Bilete.ro. Anunţul FRF spunea că bilete vor fi puse în vânzare începând cu ora 14. Dar surpriză, cei care au reuşit să intre pe site-ul FRF la ora 13:30 au observat că biletele erau deja puse în vânzare. Cu toate că era înainte de ora anunţată oficial, biletele au început să se împuţineze cu foarte mare rapiditate. Doar că problema a apărut din altă parte. Biletele au putut fi plătite doar online cu cardul, iar site-ul procesator de plăţi a crăpat. Aşa că multălume a rămas cu biletele în coş, rezervate, dar fără posibilitatea de a plăti. Asta în timp ce biletele cele mai ieftine, de la peluze şi Tribuna 2 se epuizau ca pâinea caldă, înainte de termenul oficial de punere în vânzare, de la ora 14. La o privire atentă pe eventul de facebook al meciului, vom vedea o proporţie covârşitoare a celor care nu au reuşit să plătească în comparaţie cu cei ce au reuşit achiziţia până la capăt. Până în jur de ora 16 era foarte greu să ajungi să achiţi biletele cu cardul.

plati

Astfel, mulţi dintre cei care au fost online chiar înainte de ora 14 au rămas cu buza umflată, tranzacţia lor nefiind reuşită din cauza procesatorului de plăţi, al cărui website a picat din primele minute. Mai mult, mulţi dintre cei care au primit mesajul de tranzacţie reuşită dupăce au pătit cu cardul nu au primit mailul de confirmare nici la câteva ore după.  Acum vin eu şi întreb, de ce FRF-ul îşi bate joc de oameni şi nu învaţă de la alţii? Avem o vânzare de bilete pentru un eveniment pentru care oricine ar fi anticipat o cerere incredibilă. Totuşi, nimeni nu s-a gândit să facă câteva chestii care să ajute la fluidizarea procesului. Nu o să mă leg de exclusivitatea cu site-ul Bilete.ro. Problemele sunt altele. Cred că toată această problemă putea fi evitată extrem de simplu. Să oferi oamenilor posibilitatea de plată ramburs, la curier. Acest lucru ar fi luat în mod garantat o parte din încărcarea site-ului procesator de plăţi, ceea ce ar fi ajutat garantat la o vânzare mult mai transparentă a locurilor. Dar nu, totul trebuie să se desfăşoare într-un stil cât mai pur românesc.

La comanda biletelor, cumparătorii puteau să cupere maxim 4 bilete de persoană. Bun, pot să înţeleg raţionamentul pentru o asemenea regulă, dar sunt oameni care nu au avut acces la site să cumpere şi au rugat prieteni să le ia şi lor bilete. Nu s-au putu lua mai mult de 4. Dar specula există şi la o privire atentă pe Olx, cel mai mare site de anunţuri din România, găsim o mulţime de anunţuri cu vânzarea de bilete la nişte preţuri cel puţin nesimţite.

olx

olx2

Aşadar, ce mai rămâne de zis decât „felicitări FRF” pentru o treabă făcută ca la carte, o carte românească, iar eu rămân cu resemnarea că măcar zilele următoare voi vedea naţionala de handbal feminin a României jucând împotriva campioanei mondiale Norvegia, cu bilete cumpărate online fără să stau să mă gândesc dacă le primesc sau nu.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

Şarapova

ŞOC: Maria Şarapova a fost depistată pozitiv la Australian Open

Monden News8 martie 2016
nba all star game

NBA All Star Game 2016: Spectacol total

Monden News15 februarie 2016
super bowl

Super Bowl 50: Denver Broncos învinge pe Carolina Panthers

Monden News8 februarie 2016
România învinge Polonia

România învinge Polonia şi câştigă bronzul la CM Handbal

Monden News20 decembrie 2015
Ronald Gavril

Românul Ronald Gavril, o nouă victorie prin K.O.

Monden News19 decembrie 2015
cm handbal

România pierde în prelungiri cu Norvegia la CM Handbal

Monden News19 decembrie 2015
România uimeşte

România uimeşte şi elimină şi Danemarca de la CM Handbal

Monden News17 decembrie 2015

România elimină campioana Brazilia la CM Handbal

Monden News14 decembrie 2015
euro 2016

România deschide Euro 2016 împotriva Franţei

Monden News12 decembrie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News