Vorbisme

Despre cafea, între viciu și deliciu

Despre cafea, între viciu și deliciu

Sper să acceptați o provocare în cadrul pastilei de azi, să vorbim – mai mult sau mai puțin de bine  – despre cafea. Chiar dacă ne-am duce înapoi în timp, am constata nevoia omului de a “arde” etapele în mod gradual, de la năut si nechezol, apogeul fiind atins în momentul în care am aflat despre “minunata cafea cu ganoderma” (subiect pe care am să-l detaliez cu o altă ocazie, dragilor), o serie de gogoși bine umflate si frumos garnisite sub o pojghiță comercialistă, fără un sâmbure … sau pentru a nu absolutiza, cu un strop insignifiant de adevăr.

Toată lumea urmărește reclamele date în mod obsesiv la televizor, mai ales în prime-time, toți ne lăsăm “duși de val” si consumăm, indiferent că am avea nevoie sau nu, tot soiul de cafele ori surogate, ce ne sunt aduse în fiecare dimineață sub nas, cu diverse sloganuri, care de care mai pompoase sau mai alambicate, spre a răspunde, asemenea unui politician, tuturor doleanțelor de moment.

Datorită acestui lichid ne trezim (cel puțin unii dintre noi) și tot această băutură, considerată drept “o minune” de către descoperitorii săi (în Etiopia secolului al IX – lea, conform unor legende), reprezintă un factor de putere, o “monedă de schimb” între diversele populații şi culturi.

Dintre toate beneficiile “licorii magice” putem să ne concentrăm atenția asupra energiei (de scurtă durată ce-i drept), pe care o simțim în urma unei cești de cafea. Şi pentru că a venit vorba despre asta, zâmbeam la gândul că fiecare dintre noi am ieșit la cafea cu jumătatea noastră, sau chiar mai mult decât atât, oare, câți copii s-au născut în urma unei simple invitații la cafea?!

Cât despre partea nocivă a unei cafele, am să rezum întregul spectru la cel mai important și frecvent aspect ivit în viața unor consumatori, mă refer, după cum cred că bănuiți, la creștrea tensiunii arteriale în mod necontrolat, din cauza acestui deliciu care, în urma consumului de cafea pentru o perioadă mai lungă de timp, are toate șansele de a se transforma într-un viciu.

Așa cum spun de ceva timp încoace, eu nu încerc sub nici o fomă să vă atrag de o parte sau de alta a baricadei, mă rezum doar la “privilegiul” de a face o “radiografie” privind anumite situații de viață sau aspecte care ne afectează pe fiecare dintre noi.

Cu aceste gânduri, indiferent că ați băut sau nu o cafea în timpul citirii acestui articol, îmi scot pălăria în fața fiecărui cititor.

Sursa foto: NYPost.com

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vorbisme

More in Vorbisme

Arbeit macht frei

Mihai Tataru10 mai 2015

Punţi spre lume

Mihai Tataru4 mai 2015

Între două lumi

Mihai Tataru20 aprilie 2015

Suflete–n picaj

Mihai Tataru9 aprilie 2015

Preşedintele dizABIL

Mihai Tataru27 martie 2015

Viața din… sau prin plastic

Mihai Tataru11 martie 2015

Între grãtar și… supa la plic

Mihai Tataru4 martie 2015

“Molima” Facebook

Mihai Tataru23 februarie 2015
Monden News este sursa ta numărul 1 de informaţii din show-business, tehnologie, sănătate şi lifestyle

Copyright © 2015. Monden News